divendres, 14 de desembre del 2012

REPORTATGE DE NADAL 1

Hola Benvinguts al primer reportatge de Nadal aquí us esplicaré sobre què anira el reportatge:

reportatge 1: el Nadal en general
reportatge 2: els menjars de Nadal
reportatge 3: fotos de Nadal
reportatge 4: plantes de Nadal
reportatge 5: Looks de Nadal
reportatge 6: cançons boniques de Nadal 
reportatge 7: cloenda del reportatge



Començem el reportatge 1:  EL NADAL 

El Nadal es una festivitat cristiana a l'hivern, tot i que actualment ho celebra tothom siguin cristians o no. Segur que tots saber que se celebra el neixament de Jesús, que es el 25 de desembre, que es el dia de Nadal. Malgrat el seu origen religiós Nadal se celebra a tot el món, perquè ara Nadal es sinònim de regals, família, companyia, festa, bon menjar i felicitat. Nada a l'hemisferi Nord comença amb l'inici de l'hivern, per això estem per casa en família. 
Nadal ara més que mai esta relacionat amb el consum i la compra impulsiva, perquè vénen els Reis Mags, el Tió i als països americans (tot i que ara aquí i a tot Europa s'ha estès) el Pare Noel. 
Nadal té moltes icones i símbols: el pessebre, les postals nadalenques, l'arbre de Nadal, les decoracions, la neu, els regals...       
                          GirLy

NADAL A CATALUNYA

Nadal al nostre país té unes tradicions particulars que els altres països no tenen. L'exemple més clar es el Caga Tió, un tronc decorat amb cara i barretina que després de menjar i de picar ben fort et "caga" regals, es una tradició catalana molt maca que a mi personalment m'agrada molt.                                                                  


ALTRES FESTIVITATS DE NADAL

El dia exacte de Nadal es el dia 25 com em dit abans perquè era el dia que va neixer Jesus. Pero el dia 26 es celebra a catalunya el Sant Esteve, una festa d'on (ja ho parlarem al proper escrit de gastronomia) principalment canalons. Tambe es celebra el sopar o la festa de cap d'any que a canvi de que el Nadal es celebra amb la família, el cap d'any es celebra amb amics. Tambe a Espanya es celebra molt la nit del 24 i li diuen Nochevieja, que consisteix en un sopar. a catalunya no es propi. També el dia 1 de gener la gent fa dinars amb la família per celebrar l'any nou.

                                                    Joyeux Noel /

ELS REIS

Principalment a catalunya qui regala els regals als nens són els Tres Reis Mags, que diuen que vénen de l'Orient. Son el Melcior, el Gaspar i el Baltasar. Un es el rei blanc, l'altre ros i el ultim es negre. Ells son els encarregats de complir els desitjos dels nens petits... els nens (i no tant nens, he he he ^^) normalment fan una carta i els reis els hi porten algunes coses dels quals han demanat. També porten regals el Tió i el Pare Noel, pero els Reis són qui en porten més.
 


Espero que us hagi agradat el primer reportatge que he fet! Comenteu! Creieu que falta alguna secció del reportatge? N'eliminarieu alguna?? Muakis. 

#Júlia

2 comentaris:

  1. M'encantaa mola molt
    no crec q t'hagis deixat cap seccio
    tinc ganes q arribi el reportatge 6 jajaja

    un petonaas

    ResponElimina
    Respostes
    1. sisii el reportatge 6 i el 5 osn els meus prefees jeje:)
      merci per estar sempre aquí i comentar sempre!!

      Elimina

Hola estic encantada que comentis ^^ segur que et respondré!! ;)