divendres, 4 de gener del 2013

REPORTATGE: ELS JOCS DE LA FAM

Holiiins cuquiis! Vas happenin?? (ocs, paro)
La setmana passada, el divendres, vaig prometre que faria un reportatge dels jocs de la fam, osigui que ara us explicaré que es i la meva opinió personal. En canvi de The Life Of faig servir la viquipèdia o busco informació a internet per saber les dates i això procuraré que tot el que surti al reportatge sigui pensat meu. faré un resum de que es pero la majoria sera opinió personal. Vinga, espero que us agradi. Jo només m'he llegit el primer llibre.

ELS JOCS DE LA FAM

INTRODUCCIÓ
Els jocs de la fam (los juegos del hambre, the hunger games) són una triologia de llibres escrita per Suzanne Collins. El primer es diu Els jocs de la fam, el segon En flames i el tercer l'Ocell de la revolta. Han tingut un èxit literari molt gran i s'ha traduit a la majoria d'idiomes, entre ells el català. Fins i tot han fet la primera pel·licula, la segona es farà a l'estiu.

 la triologia en català!!

QUÈ SON ELS JOCS DE LA FAM I DE QUÈ VA?
El tema dels Jocs de la Fam es MOLT bèstia. Es remunta al futur, on tot Amèrica es un únic país anomenat Panem. Enlloc de països hi ha districtes (que serien cop ciutats molt grans) distribuides per tot Panem. N'hi ha 12. El districte que mana es el Capitoli, que es com una mena de dictadura. Abans hi havia 13 districtes, però es van revoltar contra el Capitoli fa molts anys hi els van liquidar a tots. Per commemorar aquest fet, i perquè el Capitoli faci saber a tots els seus Districtes que ells manen  cada any es fan ELS JOCS DE LA FAM. Què son els jocs de la fam? son uns jocs (ole yo) que es nescessiten un noi i una noia de cada districte, es a dir 24 adolescents. I entre ells competeixen. Només pot sortir un viu dels Jocs de la Fam, es a dir que s'han de matar entre ells. Tot val. Es molt bèstia, perquè mentre passen gana i es maten entre ells es retransmet per la televisió en directe i tothom veu com els seus fills es moren. (on passa tot això es un gran descampat amb arbres, rius, etc. de molts quilòmetres) qui guanya els Jocs de la Fam es el vencedor per aquell any i s'emporta un gran premi, consisteix en una casa per la teva familia i molt de menjar per sempre i vida en millors condicions assegurades. 

 per anar als jocs de la fam has de tenir moltes habilitats.

COM ES TRIA QUI VA ALS JOCS DE LA FAM?
Es fa per mitjà de sorteig. Cada adolescent d'11 a 18 anys de cada districte té el seu nom en una bossa i es treu un, i qui surti guanya. Així de simple. Però no ho es tant, ja que la majoria de districtes son molt pobres (on viuen els protagonistes, ja us parlaré d'ells) si tu poses un nom extra a la bossa amb els noms tens blat i pa (em sembla, pero el que es segur es que tens menjar extra) i per aixo els pobres tenen el seu nom multiplicat i tenen més possibilitats de guanyar que no pas els rics. 

 Katniss es presentada com a tribut del districte 12.

ELS PERSONATGES:
La Katniss Everdeen es una noia de setze anys. Tota la seva família es molt pobra. Viuen al districte 12, on tothom es pobre. El seu pare va morir en una explosió a la mina, i la seva mare està deprimida de tristesa i malalta de la despressió. Ella es la única que tira endavant la família, perquè el seu pare li va ensenyar a anar a caçar. Posa trampes als conills, caça animals i es juga cada dia la vida al bosc per mantenir la seva germana (Primrose Everdeen, 11 anys, el primer que li toca sorteig per anar als Jocs de la Fam) i la seva mare. Va a caçar amb el seu amic íntim, el Gale (que es guapissim, després us poso una foto ;-) Junts caçen i parlen. Es sospita que estan enamorats mútuament (més ell que ella, tot s'ha de dir) pero en el llibre (el primer) no diu res. El dia de la Sega (el nom que es diu quan es fa el sorteig per anar als Jocs de la Fam) La Katniss i el Gale estan molt nerviosos: ells dos tenen quasi 20 noms seus, per tenir menjar. Pero no surt cap dels dos. Surt la Primrose Everdeen, la germaneta petita. La Katniss es presenta voluntaria com a tribut dels jocs de la fam per ella. No vol que la seva germana competeixi, no sap caçar, ni disparar ni córrer etc. Així que la noia tribut es la Katniss. El noi es un conegut de vista per la Katniss, anomenat Peeta Mellark. El Peeta i la Katniss son els tributs del Districte 12 per competir als Jocs de la Fam.

 Katniss Everdeen
 peeta mellark
 gale.

LA PEL·lÍCULA
No he vist la peli (la demano per reis, jejeej) pero tot seguit us diré els actors. 
dirigida per.... Gary Ros
Katniss es.... Jennifer Lawrence
Peeta es... Josh hutcherson (el novio de la Vanessa Hudgens)
Gale es... Liam Hemsworth (el promès de la Miley Cyrus)

 la jennifer lawrence
 el josh hutcherson
 liam hemsworth (es wapo  o no?)

OPINIÓ PERSONAL
No se si es nota, pero m'encanten els jocs de la fam. em vaig llegir el primer, el segon me'l va cagar el tio i el tercer l'he demanat per reis. encara no he començat el segon perque em vull acabar abans a trenc d'alba. 
Em vaig llegir els jocs de la fam amb un dia. mes de quatre-centes pagines amb un dia. enganxa moltissim sempre passen coses, si no hi ha un incendi, maten algu, sempre passa algo, no aburreix mai... enganxa molt. us recomano que el llegiu perquè realment val molt la pena. 


Us ha agradat el reportatge?? comenteu!! us heu llegit els jocs de la fam? heu mirat la pelicula? us ha agradat el reportatge? voleu mes aixi? no us ha agradat? comenteuu! Moltes graciiiees! Adéu fins demà amb the life of Adele! Muakis

11 comentaris:

  1. Molt guai!!!
    el millor reportatge sens dubte la veritat eske el Peeta sembla mes wapo els llibres (pq a la peli es un feto) i el gale al reves
    com q ja mels he llegit puc dir q m'ha encantat i si no mels hagues llegit mels llegiria
    espero q facis un altre reportatge sobre "en Flames"

    un petoo

    ResponElimina
    Respostes
    1. olaola!
      si jo tambe k es el millor hehehe, si el peeta al llibre van dient k es aixi ros molt guapo pero a la pelicula :ohgodwhy: i del gale no diuen res i asdfghjk *-* jajaja! Si quan macabi el llibre el fare!malegro k tagi agradat!

      Elimina
  2. Hola acabo de crear un blog y solo tengo na entrada pero publicare cada dia me gustaria klo vieras y te hag segui si kieres bss. http://brilla-con-luz-propia.blogspot.com.es/ siento no escribirte en catala

    ResponElimina
  3. En llamas, Sgona Peli s'estrena el dia 22/novembre/2013 :DDD
    un kiss! comenta ;) : happyhappysmilee.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. ara comento!! sestrena d'aqui casi un any o_O jolinees..... kiss!

      Elimina
  4. Holaa!! ma encantat el repotatje i m'encanten els jocs de la fam me llegit els tres llibres i esls tres son genials tot sa de dir k el primer es el millor x la meva opinio es clar! tamb e vist la peli i tinc moltes ganes d veure la segona
    po te de dir k si tas llegit el llibre veuras com a la peli san deixat mig llibre...
    mols petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. gracies vinyet!si jo he parlat amb molta gent que s'ha llegit els tres i diu que el primer es el millor i el tercer es una mica aburrit i amb un final... es el que man dit. a les pelis sempre passa perke no poden posar tot el llibre seria una peli de 20 hores saps pero a vegades sinventen trossos i aixo (a harry potter per exemple sinventen coses i es deixen moltes) petons wapa!

      Elimina
  5. Jo la he vist!!! :)) Es molt xula, està molt bé. Els actors son molt guapos jejeje *___*. El teu blog està molt bé ehh!
    M'agradaria que et passesis per el nostre (som 2 noies) i comentessis veure que tal està :$
    http://laslocasdelamoda99.blogspot.com.es

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ok ara em passo pel vostre blog i hem faig seguidora. Us heu fet seguidores del meu?

      Elimina
  6. Sento amb tot el meu cor no haver comentat abans sis plau no t'enfadis :'( t'estimo
    M'ha encantat el reportatge es el millor m'encanta el liam es super wapo (m'he enamorat del Gale del llibre, a vegades em passa) kina pena que al llibre nomes surti al principi :(
    Ja tel tornare es molt i molt xulu.
    Molts petons,
    Inés

    ResponElimina

Hola estic encantada que comentis ^^ segur que et respondré!! ;)